Solliciteren tijdens corona

Net als de rest van Nederland (en de wereld) passen we bij TOM een aantal maatregelen toe om de kans op verspreiding van het Covid-19 virus zo laag mogelijk te houden. Dat geldt voor de dagelijkse werkzaamheden, maar zeker ook voor het solliciteren. Ervaring heeft ons geleerd dat duidelijkheid ontzettend fijn is, dus vind je hier de procedure voor het solliciteren in coronatijd.

Over het algemeen bestaat een sollicitatie bij TOM uit één, twee of drie gesprekken. Dit hangt af van de functie waar je op solliciteert. Bij een functie voor het magazijn is er vaak maar één gesprek, voor kantoorfuncties twee of drie. We hebben nu besloten dat het eerste sollicitatiegesprek op afstand wordt gevoerd. En daarmee bedoelen we niet dat we op 5 meter afstand gaan zitten van elkaar, maar juist dat we dat gesprek via een videoverbinding voeren. Bevalt het eerste gesprek ons (en daarmee bedoelen we ook jou) goed? Dan nodigen we je uit om eens langs te komen op één van onze vestigingen om elkaar ‘in het echt’ te ontmoeten.

Daarbij moet je er rekening mee houden dat er in de openbare ruimtes van onze gebouwen (denk aan de kantine, gangen en toiletten) een mondkapjesplicht geldt. Tijdens het gesprek hoef je deze niet op te houden. We hebben er eentje voor je klaar liggen, maar zelf meenemen mag natuurlijk ook. We vragen je daarnaast om je handen voor het binnengaan even te wassen of te ontsmetten. Verder geldt dat we geen handen schudden en we 1,5 meter afstand houden tot elkaar.

Terug naar vacatures